2020 Yılına Dair En Akılda Kalacak 10 Madde

Tüm yıl boyunca hepimizin kurduğu ortak bir cümle oldu; “bi bitsin artık şu 2020”. Sevmedik, sevemedik, usandık bu yıldan. Evet her şeye neden olan en önemli etken insandır ancak bazı olaylar insanlardan bağımsız olarak cereyan ediyor. Yıllara anlam yüklemek ya da onu lanetlemek ne kadar doğru bilinmez. Ama 2020 yalnızca bizi değil tüm dünyayı üzdü. Lanetledik kendisini resmen ve yeni yılın gelişini değil bu yılın gidişini kutlayacağız zannımca içten içe. Ancak pek çok garip akım da varlık gösterdi vallahi sosyal medyada 😊 Ama gerçekten komik ve değişik. Neden diye sormazsınız ama merak edenler için 2020 yılında en akılda kalacak detaylar aşağıda.

1 – Elbette listenin en başında hala savaş verdiğimiz Covid-19 salgını var. Dünyayı tüm yıl boyunca etkisi altına alan bu salgın pek çok can yaktı, moral bozdu, üzdü, sinirleri yıprattı.

covid

2 – Her yaz çoğu ülkede ve yerde kendini gösteren orman yangınları bu yıl oldukça büyük bir felakete dönüştü. Avustralya orman yangınları pek çok canlı türünün, ağaçların ve pek çok güzelliğin yok olmasına neden oldu.

avustralya orman yangını

3 – Elazığ depremi ülkemizi oldukça sarstı ve derinden etkiledi. 2020 yılında meydana gelen bu depremde 39 vatandaşımız aramızdan ayrıldı.

elazığ depremi

4 – Yine bir felaket haberi bu kez Endonezya’da gerçekleşti. Endonezya seli tüm dünyayı üzerken selde 53 kişi hayatını kaybetti.

endonezya seli

5 – Ukrayna havayollarına ait bir yolcu uçağı İran’da düştü. İran’daki uçak kazasında 176 kişi hayatını kaybetti.

iran uçak kazası

6 – Pakistan’da çığ düştü ve 108 kişi hayatını kaybetti.

pakistan çığ

7 – İzmir depremi yine bizleri derin üzüntüye boğdu ve depremde 119 kişi öldü 1053 kişi yaralandı.

izmir depremi

8 – Fazlasıyla artan kadın cinayetleri. Saymakla listenin sonu asla gelmez, özellikle bu yıl meydana gelen vakalarla.

kadın cinayetleri

9 – Moral bozucu olaylardan sonra saçma akımlara da yer verelim dedik ve yastık challenge akımı diye oldukça popüler şeyi de gözlerimizin bu yıl gördüğü olaylar olarak size sunmak istedik.

yastık challenge

10 – Homecouture diye bir akım boy gösterdi. Bu da karantinada canı sıkılan insanların podyumlarda gösterilmiş değişik kıyafetleri evlerinde canlandırması oldu.

homecuture

Default image
Otomatik Portakal

Leave a Reply